ValgLISTEN Bærum VALGPERIODEN 2023-2027

Amir Hammami-Gulliksen

Amir Hammami-Gulliksen

Ordførerkandidat

Mitt fokus er på rettferdighet, og at alle skal ha like muligheter, uansett kjønn, legning, etnisitet eller alder.

 

Verden utvikler seg fortere og fotrere for hver dag som går, og det er viktig at personer som er politisk aktive også holder seg oppdatert på hvordan vi tar i bruk moderne teknologi, og hvordan det vil påvirke mennesker og miljøet. Det er viktig for meg at vi tar bevisst stilling til bruk av ny teknologi som kunstig intelligens heller før enn senere, for å forsikre oss om at det blir brukt på en ansvarlig måte slik at også våre systemer vil behandle mennesker rettferdig.

 

Jeg ønsker at mine barn og fremtidige generasjoner skal vokse opp i en verden hvor det fortsatt finnes det utrolige utvalget av dyr og natur som jeg selv har vokst opp med, og derfor er det viktig å ta klimaendringer alvorlig og virkelig være bevisst hvordan vi påvirker det, både lokalt og globalt.

Liv Glesne Kjølstad

Liv Glesne Kjølstad

2. kandidat

Som gartner er jeg opptatt av at vi skal bli mer selvforsynte i den sårbare tiden vi går inn i nå. Som medmenneske er jeg opptatt av at alle skal inkluderes i arbeidslivet, både de med funksjonsnedsettelse, og de som av forskjellige grunner ikke har oppholdstillatelse. Jeg mener norsk asylpolitikk er altfor hard, vi må slutte å splitte familier, og heller jobbe mer aktivt for integrering.

Christiane M. W. Rynning

Christiane M. W. Rynning

3. kandidat

Jeg ønsker en mer fleksibel grunnskole med mer mulighet for variasjon i læringsformer, slik at alle barn får oppleve mestring. Dette innebærer også en leksefri skole, og mulighet for å redusere bruk av nettbrett.

Videre vil jeg at rusproblemer skal behandles som en helseutfordring, uten trussel om straff. Vi må fjerne stigmatiseringen, og byge opp tillit til hjelpeapparatet. Det offentlige helsetilbudet innen rus må styrkes.

Miljøkrisen og økende sosioøkonomiske forskjeller er store utfordringer. Gratis kollektivtilbud i Bærum og nærliggende kommuner bør testes ut, da det kan redusere både miljø- og økonomisk belastning.

Jeg er opptatt av menneskerettigheter, og ønsker at Bærum skal legge CRPD til grunn for all politikk, og styrke BPA-ordningen, slik at den er tilgjengelig for alle som trenger det.

 

Piryanthy S. Skarbø

Piryanthy S. Skarbø

4. kandidat

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Ellen Moholt

Ellen Moholt

5. kandidat

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Mette Silihagen Bævre

Mette Silihagen Bævre

6. kandidat

Jeg vil jobbe for blinde barns rett til et likeverdig utdannings- og opplæringstilbud. Det må stilles krav til at pedagogene har formell kompetanse innen synspedagogikk og digitaliseringen i grunnskolen må bremses og reverseres slik at alle barn kan oppleve å bli inkludert i et læringsfellesskap. I dag havner altfor mange i et digitalt utenforskap grunnet manglende universell utforming.

Erik Lie Hassum

Erik Lie Hassum

7. kandidat

Det jeg ønsker i min kommune er
  • å styrke barneskolene slik at første klasse blir det førstetrinnet på skolen var ment å være for seksåringer. Elevene i grunnskolen trenger mer bevegelse og mindre tradisjonell klasseromsundervisning. jeg ønsker praktisk pedagogikk hvor barn lærer i aktivitet. I tillegg, SFO skal være mer enn en oppbevaringsplass.
  • å styrke kommunale fritidstilbud for barn og ungdom.
  • nytenkning i utvikling av bomiljøer. Utbyggere presser inn flest mulige boliger for å maksimere overskuddet, på bekostning av gode, miljøvennlige bomiljøer. Vi trenger helsefremmende bomiljøer som inviterer til inkludering, sosialt fellesskap og samarbeid. Kommunen må stille større krav til bygg hvor materialene har vært, eller kan bli, gjenbrukt